. - Будапеща – Кракoв – Освиенцим – Белград

нощувки 5
звезди 3
общо вечери 0
празнична вечеря
закуски 5
басейн
 
цена 528 лв.

Допълнителна информация:

6 дни – 5 нощувки
дати : 16 – 21/03/2017;
20 - 25.06.2017г.
1 ден : Гоце Делчев – София – Будапеща
Отпътуване през нощта /часът се уточнява допълнително с туроператора в срок от 10 дни преди датата на отпътуване/.Транзитно преминаване през Сърбия. Привечер пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден : Будапеща – Краков – 400 км.
Закуска в хотела. Панорамна автобусна обиколка в Будапеща : Площада на героите с посещение на най-стария градски парк в света и намиращия се на негова територия архитектурно-исторически ансамбъл Войда Хуняд, панорамно представяне на Зоопарка и Банята "Сечени"; бул. "Андраши" с невероятното си богатство от еклектика на архитектурни стилове и неговата перла - Будапещенската опера; река Дунав с най-емблематичните мостове и прилежащите брегови ивици и техните забележителности; Парламентa - едно от най-големите и красиви Парламентарни здания в света; Рибарските кули с храма на Матяш и площада "Св.Троица" и с посещение на музея на марципаните в основите на хотел Хилтън; хълма Гелерт с цитаделата и панорамните му тераси с невероятен изглед към цяла Будапеща. Отпътуване за Кракoв. Пристигане вечерта и настаняване в хотел. Нощувка.

3 ден
Закуска в хотела. Пешеходна разходка и разглеждане забележителностите на Краков – средновековната столица на Полша и понастоящем трети п о големина град в страната : замъкът „Вавел“ - сърцето на града, с уникална по рода си архитектура, който е бил седалище на кралската власт до 17 век; катедралата „Вавел“, в която са короновани полските крале – едно от най-светите места за християнската вяра в Полша; Един от най-старите университети в Европа – Ягелонският университет; Мариацката катедрала – изящна и пищна готическа църква от 14 век, известна със своя великолепен дървен олтар; „Старе место“ с главният пазарен площад – най-големия незастроен градски площад в Европа; Сукиенице – бившия пазар на платно, а днес място за антикварни находки и сувенири; Кметството и средновековната порта. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден : Краков – Освиенцим – Краков
Закуска в хотела. Екскурзия до Освиенцим /включена в общата цена на екскурзията; без включени входни такси/. Посещение на някогашния нацистки концентрационен лагер Аушвиц-Биркенау (сега паметник-музей под закрилата на Юнеско). Укрепените стени, бодлива тел, платформи, казарми, бесилки, газови камери и фурни за кремация свидетелстват за начина, по който нацистите подхождат към геноцида в бившия концентрационен лагер на смъртта Аушвиц Биркенау (Auschwitz Birkenau), който е най-голям в Третия райх - 1,5 милиона души, сред които много евреи, са били държани в условия на системен глад, измъчвани и убивани.
Отпътуване за солна мина „Величка“ - Лабиринт от тунели, естествени проходи и езера сътворяват безумен подземен свят на тишина и дебнещи в мрака очи - разположена в югоизточните покрайнини на гр.Краков. Галериите са пълни със склуптори от солни кристали изработени с невероятно майсторство. В подземните зали се намират катедрали, параклиси, езера и изложби. От средата на 18в. мината се превръща в туристическа атракция. Вътрешността и е издълбана и оформена ръчно. Най – впечатляващ е праклисът н а Света Кинга, който е богато украсен и всичко е направено от сол. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ден : Краков – Белград
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите и отпътуване за Белград. Привечер пристигане в Белград и настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден : Белград – София – Гоце Делчев
Закуска. Освобождаване на хотела. Панорамна обиколка с автобус и пешеходна разходка на Белград : представителните сгради на града, Нови Белград, църквата „Св.Сава”, Народната библиотека, площад „Теразие”, площада на Републиката, Националния театър, Националния музей, разходка по пешеходната улица „Княз Михаил” и посещение на крепостта „Калемегдан” издигаща се при вливането на река Сава в Дунав. Отпътуване за България. Пристигане в България късно вечерта.

Цена: 528 лв

Пакетната цена е в лева на човек и включва:
• Транспорт с лицензиран автобус;
• 1 нощувка със закуска в Будапеща в хотел 3 */ 4 *
• 3 нощувки със закуски в района на Краков 3 *
• 1 нощувка със закуска в Белград в хотел 3 *
• Панорамна автобусна разходка в Будапеща с местен екскурзовод на български език:
• Екскурзия до Освиенцим и лагера Аушвиц-Биркенау (не е включена входна такса)
• Пешеходна разходка с екскурзовод в Краков: замъкът „Вавел” и
Катедралата, Ягелонският университет; Мариацката катедрала; „Старе место” с главният пазарен площад; Сукиенице – бившия пазар на платно; Кметството, средновековната порта и др.
• Водач от България по време на пътуването.
• Екскурзоводско обслужване в Будапеща, Краков и Белград.
• Медицинска застраховка на всеки тур

Цената не включва:
• такси и билети по посещаваните обекти.
• лични разходи, градски транспорт и др.
• обеди и вечери

Полезна информация:
- Екскурзия до Освиенцим: разходка из Освиенцим; Посещение на някогашния нацистки концентрационен лагер Аушвиц-Биркенау (сега паметник-музей под закрилата на Юнеско – включена в общата цена. Входна такса (не е включена в общата цена ) - 20 PLN. (≈ 9 лв)
- Музей на марципана 600 HUF (≈ 3,80лв.)
- Кралски дворец „Вавел”: Вход за кралските апартаменти: 25 PLN ( ≈ 11,30лв.);
за оръжейната и съкровищницата: 18 PLN ( ≈ 8,50лв.).
Препоръчваме: Туристите да осигурят още в България сумите, които предвиждат да похарчат в съответните валути за посещаваните държави.
Mинимален брой участници: 40
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване
Необходими документи: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.
Срокове за плащане : Капаро 30 % при сключване на договор за организирано пътуване. Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Това е сайт с оферти за празнуване на нова година. Във всяка оферта за нова година има детайлно описание на възможността да празнувате нова година на конкретно място: хотел, вила, хижа, спа център, ресторант и т.н. Лесно можете да търсите оферти за нова година, като използвате търсчаката за обяви. Тя търси във всички публикувани обяви за нова година. Има оферти от: Банско, Боровец, Пампорово, Търново, Троян, Копривщица и т.н. Възползвайте се от възможнистта лесно да намерите оферта за нова година. Можете да намерите оферти за празнуване на Нова година в България, празнуване на Нова година в чужбина, Празнуване на Нова година в Банско. Екскурзии за Нова година, Почивки за Нова година.

ВНИМАНИЕ!

NovaGodina.BG е сайт табло за оферти и всеки може да публикува на него. Отговорност за коректността на офертите носят единствено техните автори. NovaGodina.BG не носи отговорнст за коректността на офертите. Бъдете бдителни при извършване на плащания. Следете за достоверността на банковите сметки. Моля сигнализирайте ни веднага при съмнения за измама. Резолюция

Kонтакти:
тел: 0886344660
mail: info@novagodina.bg
© 2007 ВЕТОЛА ЕООД, Всички права запазени

Допълнителна информация за дадена оферта:
Mоля свържете се със съответния туроператор, чийто контактите можете да видите, като кликнете върху съответната офертата