ВНИМАНИЕ!
Тази оферта е от 2019 година.
Параметрите и може да не са актуални.

хотел VISION DELUXE 3+* с вкл. НГ вечеря на кораб по Босфора - ИСТАНБУЛ от ВАРНА и БУРГАС

нощувки 3
звезди 3
общо вечери 1
празнична вечеря
закуски 3
басейн
 
цена 430 лв.

Допълнителна информация:

29 декември 2019 - 1 януари 2020
4 дни - 3 нощувки с автобус, дневен преход

Включена НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ НА КОРАБ ПО БОСФОРА

ЦЕНИ с включена НГ гала вечеря:
Хотел River, Vizyon или подобен + Кораб по Босфора: 430 лв.
Хотел Glorious или подобен + Кораб по Босфора: 460 лв.

При ползване на собствен транспорт: приспадат се 40 лв. за възрастни и 20 лв. за деца от пакетната цена на екскурзията

В цената са включени:
- Транспорт Добрич - Варна - Бургас - Истанбул и обратно;
- 3 нощувки със закуски в съответния хотел в старата част на Истанбул;
- НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ на КОРАБ ПО БОСФОРА;
- Трансфер хотел - кораб - хотел в Новогодишната нощ;
- Автобусна опознавателна обиколка на Истанбул;
- Посещение на българската църква „Св. Стефан“;
- Посещение на кожена фабрика;
- Посещение на МОЛ „Истанбул“;
- Групова медицинска застраховка към ЗК „Уника” с лимит 5000 евро;
- Изненади и подаръци по време на екскурзията - малки жестове към гостите ни, допринасящи за незабравимото преживяване с нас;
- Водач-екскурзовод от агенцията. По време на пътуването гостите се запознават с историята на Турция, Истанбул и много любопитни подробности.

В цената не са включени:
- Входен билет за Istanbul Aquarium: за възрастни - 16 евро; за деца и възрастни над 65г. - 11 евро;
- Вечеря в рибен ресторант. Цена: за възрастни- 22 евро, за дете 0-12 г. -15 евро;
- Круиз „Нова среща с Босфора и Кулата на девицата”. Цена: 25 евро (при мин. 10 човека), за дете 6-12 г. - 15 евро, дете до 6г. - безплатно;
- Султанския дворец „Долмабахче”. Цена: 30 евро (при мин. 10 човека), за дете 6-12 г. -15 евро, дете до 6г. -10 евро;
(При комбиниране на Долмабахче с Круиза, цената за двете мероприятия е 50 евро)
- Нощна екскурзия „ДО АЗИЯ ПОД БОСФОРА и „Пеещите фонтани”. Цена: 20 евро (при мин. 10 човека), за дете 6-12 г. - 10 евро, дете до 6г. - безплатно;
- Посещение на небостъргача ”САПФИР”. Цена: 25 евро, за дете 6-12 г. -20 евро, дете до 6г. -10 евро (транспорт, изкачване с асансьор до панорамната площадка, 4D симулация на виртуален полет над Истанбул, екскурзовод);
- „Истанбул на два континента и Таксим“. Цена: 20 евро, за дете 6-12 г. - 10 евро, дете до 6г. - безплатно;
- Входен билет за музея на Мадам Тюсо - Истанбул: за възрастни - 13 евро; за деца до 11г. - 9 евро

ПРОГРАМА

1 ден, 29 декември: Истанбул + Аквариум + Рибен ресторант
05.00 Тръгване от Добрич; 06.00 Тръгване от Варна; 08.30 Тръгване от Бургас.
Редовни почивки по пътя. Пристигане в Истанбул.
15.30-17.00 Посещение на тематичния аквариум Istanbul Aquarium.
Отворен е през лятото на 2011 г. Той представлява съоръжение от нова генерация, което представя чрез уникална концепция 16 различни региона в света. В различни части на аквариума можете да видите морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан, включително да изпитате дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност. Аквариумът допълва темите с декоративни елементи, интерактивни игри, визуални ефекти и хиляди живи морски същества в 64 аквариума с най-различни размери. www.istanbulakvaryum.com
Входна такса за възрастни - 16 евро; за деца и възрастни над 65г. - 11 евро (включва входен билет). Разглеждането е самостоятелно.
Туристите, които не посещават Аквариума, разполагат със свободно време за посещение на съседния търговски комплекс Aqua Florya.
Продължаване към центъра на града.
По пътя - Автобусна опознавателна обиколка на Истанбул - големите крепостни стени, златната порта на Констанинопол, Мраморно море, изглед към Принцовите острови, азиатския бряг
Около 18.00 Настаняване в избрания хотел.
20.00 Вечеря в Рибен ресторант под моста Галата.
Цена: 22 евро на човек (5 вида мезета, лаврак или ципура по избор, десерт и прекрасен изглед към Босфора)

2 ден, 30 декември: „Нова среща с Босфора” + дворец „Долмабахче“ или Небостъргач „Сапфир“ + „ДО АЗИЯ ПОД БОСФОРА и Пеещите фонтани”
07.00-08.30 Закуска в хотела.
09.00-12.00 „Нова среща с Босфора” - прекрасна морска разходка по един от най-живописните проливи в света и слизане на най-романтичния символ на Истанбул - Кулата на девицата (Къз кулеси)
Навлизане в Босфора, плаване покрай исторически квартали, двореца Долмабахче, Бешикташ, Ортакьой, минаване под първия междуконтинентален мост, Арнавуткьой.
Отплаване назад по азиатския бряг покрай наниз от исторически вили, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, подчертаващи богатата палитра от етноси и религии, живеещи в мир и задруга...
„Епилог” на морската разходка е слизане на Кулата на девицата (Къз кулеси), един от най-романтичните и загaдъчни обекти на Истанбул. Части от нея датират от времето на Фатих Завоевателя, а султан Махмут II придава днешния и облик. Тук върху мраморната плоча се намира неговия герб от 1832г. В широката част на сградата има историческо водохранилище. Изпълнявала различни функции през времето, днес Кулата с морския си фар продължава да показва пътя на корабите. Свободно време за чай и кафе, поднесени с чудни легенди. Връщане на сушата.
Цена: 25 евро на човек - транспорт с автобус, наем самостоятелен кораб с микрофонна уредба, входна такса за Кулата на Девицата, екскурзовод.
12.30-14.30 Посещение на султанския дворец „Долмабахче”
Невероятно красив и пищен, дворецът Долмабахче (Dolmabahce palace) е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя.
Цена: 30 евро на човек - трансфер, входна такса, слушалки и екскурзоводска беседа на български език.
(При комбиниране на Долмабахче с Круиза, цената за двете мероприятия е 50 евро)
ИЛИ
13.00-14.30 „Истанбул от птичи поглед - небостъргача „Сапфир”
Отправяне към квартал Левент 4, където се намира небостъргача „САПФИР” - една от най-високите жилищни сгради в Европа и първата екологична сграда на Турция. След завършването й е в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.
Изкачване до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „SkyRIDE” - 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.
Цена: 25 евро на човек - транспорт по маршрута, посещение на небостъргача САПФИР - изкачване до панорамната площадка с включен виртуален полет над Истанбул, пълно екскурзоводско обслужване.
18.45-22.30 НОЩНА ЕКСКУРЗИЯ „ДО АЗИЯ ПОД БОСФОРА и „Пеещите фонтани”
Преминаване от Европа в Азия с междуконтиненталното метро Мармарай. Само за няколко минути ще се прекоси Босфора с метро по един от най-новите мегапроекти в Истанбул - тунела Мармарай. Излизане на азиатския квартал Юскюдар, където се намира джамията на Михримах - единствената дъщеря на султан Сюлейман Великолепни. Разглеждане на джамията отвън. Продължаване с автобус покрай азиатския бряг и Кулата на девицата. Продължаване за луксозния квартал Аташехир, където се намира WATER GARDEN ISTANBUL - най- големият гастрономичен и развлекателен център в ЕВРОПА. В него се намира басейн с площ от 5 хиляди квадратни метра и се смята за ”най-големият” басейн в Европа. Гостите се наслаждават на изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и огнени ефекти, ресторанти и кафенета.
Около 22.30 тръгване към хотела с автобус и преминаване обратно в Европа по осветения междуконтинентален мост „БОСФОРА“.
Цена: 20 евро на човек - билет междуконтинентално метро Мармарай, транспорт с автобус, екскурзоводско обслужване
Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден, 31 декември: „Истанбул на два континента и Таксим” + Новогодишно парти
09.00-14.30 „Истанбул на два континента и Таксим”
Екскурзия до Азиатския бряг, панорамния хълм Чамлъджа, джамията Чамлъджа и площад Таксим.
Екскурзията започва с преминаване по моста над Босфора в посока Азиатски бряг и към най-високия хълм в Истанбул - Чамлъджа. Посещение на красивия парк, откъдето се открива и прекрасна панорама към Босфора и Европейската част на града.
Следва посещение на новооткритата джамия Чамлъджа, която е най-голямата в Турция. Религиозният храм, построен в османско-селджукски стил, има капацитет 63 000 души. Джамията е с 6 минарета и може да се види от почти всяко място в Истанбул.
Връщане в Европейската част към площад Таксим - най-известния площад в Истанбул. Кратка екскурзоводска беседа за района.
Свободно време за посещение на Музея на Мадам Тюсо - Истанбул. Най-новият музей от известната верига музеи с восъчни фигури на Мадам Тюсо предлага смесица от фигури на звезди от Холивуд като Леонардо ди Каприо, Брад Пит и Джулия Робъртс, спортисти като Лионел Меси, Кристиан Роналдо, Рафаел Надал и Юсейн Болт, и на местни видни личности като султан Сюлейман Великолепни и Мустафа Кемал Ататюрк. Входна такса за възрастни - 13 евро; за деца до 11г. - 9 евро (включва входен билет). Разглеждането е самостоятелно.
Цена: 20 евро на човек (транспорт по маршрута, посещение на джамията Чамлъджа, пълно екскурзоводско обслужване, без входната такса за Мадам Тюсо)
Връщане в хотела. Свободно време и подготовка за Новогодишната нощ.
20.00 Трансфер към пристанището с автобус.
20.30-02.00 НОВОГОДИШНА ГАЛА ВЕЧЕРЯ НА КОРАБ ПО БОСФОРА с неограничени местни алкохолни и безалкохолни напитки, дисководещ и ориенталски танци.
Цена: ВКЛЮЧЕНА В ПАКЕТНАТА ЦЕНА!
Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден, 1 януари:
Закуска в хотела. 09.30-10.00 Освобождаване на стаите и качване на багажа в автобуса.
10.30-11.15 - Посещение на Българската църква „Св. Стефан“.
Една от светините за всички българи - желязната църква отново грее в пълния си блясък на брега на Златния рог! Обявена за най-красивият немюсюлмански религиозен храм в цяла Турция, църквата ще ни посрещне така, както преди 120г. екзарх Йосиф I благославя и посреща първите поклонници.
11.45-12.30 Посещение на кожена фабрика.
13.00-15.30 Посещение на мол „MALL of ISTANBUL” и търговски център МИГРОС.
15.30 Тръгване за Къркларели (Лозенград).
19.00 - 20.00 Спиране на градския център. Време за вечеря и покупка на сладки, ядки и др. на изгодна цена. Пристигане във Варна късно вечерта.

Това е сайт с оферти за празнуване на нова година. Във всяка оферта за нова година има детайлно описание на възможността да празнувате нова година на конкретно място: хотел, вила, хижа, спа център, ресторант и т.н. Лесно можете да търсите оферти за нова година, като използвате търсчаката за обяви. Тя търси във всички публикувани обяви за нова година. Има оферти от: Банско, Боровец, Пампорово, Търново, Троян, Копривщица и т.н. Възползвайте се от възможнистта лесно да намерите оферта за нова година. Можете да намерите оферти за празнуване на Нова година в България, празнуване на Нова година в чужбина, Празнуване на Нова година в Банско. Екскурзии за Нова година, Почивки за Нова година.

ВНИМАНИЕ!

NovaGodina.BG е сайт табло за оферти и всеки може да публикува на него. Отговорност за коректността на офертите носят единствено техните автори. NovaGodina.BG не носи отговорнст за коректността на офертите. Бъдете бдителни при извършване на плащания. Следете за достоверността на банковите сметки. Моля сигнализирайте ни веднага при съмнения за измама. Резолюция

Kонтакти:
тел: 0886344660
mail: info@novagodina.bg
© 2007 ВЕТОЛА ЕООД, Всички права запазени

Допълнителна информация за дадена оферта:
Mоля свържете се със съответния туроператор, чийто контактите можете да видите, като кликнете върху съответната офертата
Сайтът се продава