ВНИМАНИЕ!
Тази оферта е от 2010 година.
Параметрите и може да не са актуални.

Александър - Ниш

нощувки 2
звезди 3
общо вечери 0
празнична вечеря
закуски 2
басейн
 
цена 273 лв.

Допълнителна информация:

Ниш се намира в Югоизточна Сърбия, разположен е на река Нишава. Ниш е един от най-старите градове на Балканите, наричан “Портата между Изтока и Запада”. От древни времена градът е бил пресечна точка на големите търговски пътища. Градът е основан от Келтите през трети век преди христа. Праисторическите жители са наричали града Нависос - градът на Феите. Интересни забележителности: площада на Освобождението; паметникът на освободителите; сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка; Националния театър; Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Найсус; дворецът \"Бановина\", построен през 1886 г., седалище на Нишкия университет.
ПРОГРАМА

Ден 1
* Тръгване на 31.12. в 08:00 ч от Трафик Маркет София по маршрут София- Калотина-Пирот-Ниш. Пристигане в Пирот около 11:00 ч с посещение на манастира „Св. Йоан Богослов“ или по-известен като Погановския манастир, той е построен от владетеля Константин Деян през XIV век. Една от най- забележителните икони красяли стените на манастира е известната “ Двустранна икона от Поганово“, тя се е помещавала в Погановския манастир до началото на Втората Световна Война когато е пренесена в България, и днес може да бъде видяна в криптата на катедралата „Св. Александър Невски“. Отвесни скали обграждат от всички страни храма, а в подножието се чува грохота на буйната река Ерма. Имате възможност да се разходите край реката или да изпиете чаша ароматно кафе, наслаждавайки се на живописната гледка.
* Около 12.30 часа се тръгва към Суковския манастир, разположен на 18 км от Пирот,непосредствено до едноименното село Суково. Кога точно е изграден първия храм на това място никой не е известно, единствените сведения за далечното му минало са че е разрушаван няколко пъти. Сегашната църква, посветена на Успение Богородично, е построена преди стотина години След посещението на Суковския манастир ще имате около час свободно време в Пирот. Към 14:00 ч отпътуване за град Ниш , пътят от Пирот до Ниш е 75 км. След пристигането в Ниш настаняване в хотела. Свободно време.
* Вечерта- Новогодишна вечеря и програма. Нощувка.
* Новогодишната вечеря е с изключително богато меню, включващо печено прасе, различни предястия, салати, месни специалитети, десерти, гарнитури. Алкохолът е в изобилие и на корем. Новогодишна програма също е планирана и включена в пакета.

Ден 2 01.12.2010
* Закуска Преди обяд тръгване към центъра на Ниш. Посещение на концентрационния лагер от Втората световна война. След това се отива на Нишката твърджава- крепостта на града, комплекса е изключително добре реставриран, оринално са вмъкнати кафенета и ресторанти без да пречат или развалят руините. Така можете да изпиете едно кафе сред останките от крепостта. Следва разходка из пешеходната зона на Ниш, която започва от кметството на града, вблизост е и Паметникът посветен на Освободителите на Ниш. Там е и най-големият търговски център Калча. Свободно време за обяд. Следобед разходка из парка и музея на медицината Луи Пастьор. Прибиране в хотела. Нощувка

Ден 3 02.12.
* Закуска . Посещение на Латинската църква- Над село Горни Матеявач, на бърдото наречено Метох, се намира най-красивата стара конструкция ма Ниш и Нишка област – църквата Света Троица, позната като Латинска църква. Изградена и по искане на местния управител през първата половина на XI век по време на византийско владичество по тези места. Свободно време.
* Ранният следобед отпътуване за София. Късно вечерта пристигане в София.
* Латинска църква. Над село Горни Матеявач, на бърдото наречено Метох, се намира най-красивата стара конструкция ма Ниш и Нишка област – църквата Света Троица, позната като Латинска църква. Изградена и по искане на местния управител през първата половина на XI век по време на византийско владичество по тези места
* Крепост. На брега на Нишава, върху останките на римски военен лагер, а след това римския град Найса, върху основите на разрушена византийска и средновековна крепост, турците в началото на 18 век са изградили величествена крепост. Изграждането на крепостта е продължило от 1719-1723г. с помощта на местното население, цариградски каменоделци и зидари. Освен добре запазените крепостни стени и кули, вътре в крепостта са съхранени и редица обекти от различни периоди: арсенал, хамам, Джамията на Бали – бей, оръжейната и затвор от турско време.

Цена: 275 лева.
Доплащане за единична стая - 50 лева
Трети възрастен - 255 лева
Деца от 0 до 12 години - 195 лв
Отстъпка за собствен транспорт - 40 лева

Включено в цената:
                     · 2 нощувки със закуски в хотел Александър
                     · Новогодишна вечеря
                     · Екскурзовод
                     · Медицинска застраховка
                     · Транспорт с комфортен автобус 3/4*
                     · Трансфери по екскурзиите

Цената не включва:
                     · Входни такси в музеи/ църкви/ забележителности
                     ·   Разходи от личен характер

Това е сайт с оферти за празнуване на нова година. Във всяка оферта за нова година има детайлно описание на възможността да празнувате нова година на конкретно място: хотел, вила, хижа, спа център, ресторант и т.н. Лесно можете да търсите оферти за нова година, като използвате търсчаката за обяви. Тя търси във всички публикувани обяви за нова година. Има оферти от: Банско, Боровец, Пампорово, Търново, Троян, Копривщица и т.н. Възползвайте се от възможнистта лесно да намерите оферта за нова година. Можете да намерите оферти за празнуване на Нова година в България, празнуване на Нова година в чужбина, Празнуване на Нова година в Банско. Екскурзии за Нова година, Почивки за Нова година.

ВНИМАНИЕ!

NovaGodina.BG е сайт табло за оферти и всеки може да публикува на него. Отговорност за коректността на офертите носят единствено техните автори. NovaGodina.BG не носи отговорнст за коректността на офертите. Бъдете бдителни при извършване на плащания. Следете за достоверността на банковите сметки. Моля сигнализирайте ни веднага при съмнения за измама. Резолюция

Kонтакти:
тел: 0886344660
mail: info@novagodina.bg
© 2007 ВЕТОЛА ЕООД, Всички права запазени

Допълнителна информация за дадена оферта:
Mоля свържете се със съответния туроператор, чийто контактите можете да видите, като кликнете върху съответната офертата
Сайтът се продава